Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kurczaka 500 g
fasolka szparagowa 300 g
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
brokuł 200 g
kalafior 200 g
por (biała część) 1 szt
suszone pomidory 5 szt
sól i pieprz
koncentrat pomidorowy 200 g
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z warzywami

Do garnka przekładamy mięso, dodajemy pokrojone drobno marchewke i pietruszkę oraz pora i zalewamy wodą. Dodajemy pokrojone suszone pomidory, łyżeczkę soli i gotujemy aż mięso będzie prawie miękkie. Wówczas dodajemy brokuła, kalafior i fasolkę pokrojoną na mniejsze kawałki. Gotujemy kwadrans po czym dodajemy przyprawę węgierską, koncentrat i doprawiamy sola i pieprzem. Gotujemy jeszcze kilka minut i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 28.12.2014 23:13
smaczna zupa
eliza135 27.12.2014 20:59
smaczna taka zupka
as28 27.12.2014 20:26
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak