Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kapusta biała 1/2 kg
mięso wieprzowe 20 dag
kiełbasa 1/2 kg
pieczarki 80 dag
cebula 2 szt
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z grzybami

Kroki postępowania

1
Kapustę białą przeciąć na pół i poszatkować
Krok 1 - Bigos z grzybami foto
2
Poszatkowaną kapustę przelać kilka razy wrzącą wodą.
Krok 2 - Bigos z grzybami foto
3
Kiszoną kapustę przelać wodą i nastawić żeby się gotowała.
Krok 3 - Bigos z grzybami foto
4
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć.
Krok 4 - Bigos z grzybami foto
5
Kiełbasę pokroić na plasterki i usmażyć.
Krok 5 - Bigos z grzybami foto
6
Do kapusty kiszonej dodać białą i mięso
Krok 6 - Bigos z grzybami foto
7
Cebulę posiekać zeszklić, pieczarki obrać pokroić , dodać do cebuli i dusić
Krok 7 - Bigos z grzybami foto
8
DO bigosu dodaj pieczarki i kiełbasę
Krok 8 - Bigos z grzybami foto
9
Całość doprawić do smaku i dodać przecier pomidorowy
Krok 9 - Bigos z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak