Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z kaszą gryczaną

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
cebula 2 sztuki
smalec do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
kasza gryczana 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z kaszą gryczaną

Kroki postępowania

1
Wątróbkę oczyszczamy, myjemy i osuszamy na ręcznikach kuchennych. Na patelni rozgrzewamy smalec. Kładziemy wątróbkę, obsmażamy. Uwaga będzie pryskać!
Krok 1 - Wątróbka drobiowa z kaszą gryczaną foto
2
Do lekko obsmażonej wątróbki dodajemy pokrojoną w krążki cebulę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy około 15-20 minut. W międzyczasie gotujemy wodę, solimy. Do wrzącej wody wkładamy woreczki z kaszą gryczaną. Gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
Krok 2 - Wątróbka drobiowa z kaszą gryczaną foto
3
Gotową kaszę opłukujemy w zimnej wodzie, odsączamy. Podajemy z wątróbką.
Krok 3 - Wątróbka drobiowa z kaszą gryczaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 26.12.2014 23:34
fajnie zrobiona
jola91 26.12.2014 20:06
Super połączenie, bardzo lubię taki obiadek
w mojej kuchni 26.12.2014 15:57
smaczne jedzonko na talerzu..
olkaaa 26.12.2014 15:25
jeszcze tak nie robiłam
Mira85 26.12.2014 15:12
proste i smaczne na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak