Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane żeberka duszone na patelni

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

ketchup pikantny 4 łyżki
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki

Pozostałe

żeberka wieprzowe 1 kg
marchew 1 sztuka
cebula 2 sztuki
woda 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane żeberka duszone na patelni

Kroki postępowania

1
Składniki marynaty przekładamy do miski i mieszamy je razem.
Krok 1 - Marynowane żeberka duszone na patelni foto
2
Żeberka myjemy, oczyszczamy i dzielimy na porcje.
Krok 2 - Marynowane żeberka duszone na patelni foto
3
Następnie pokrywamy marynatą i odkładamy do lodówki na godzinkę.
Krok 3 - Marynowane żeberka duszone na patelni foto
4
Warzywa myjemy, obieramy i kroimy.
Krok 4 - Marynowane żeberka duszone na patelni foto
5
Żeberka podsmażamy z obu stron, następnie dodajemy warzywa, które też chwilę muszą się podsmażyć. Po tym dodajemy stopniowo wodę i dusimy mięso do miękkości.
Krok 5 - Marynowane żeberka duszone na patelni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 27.12.2014 10:57
smakowite żeberka:-)
irenka 26.12.2014 20:01
pyszne,uwielbiam żeberka
adelajda 26.12.2014 16:28
Mi będą smakowały :)
Seba 26.12.2014 14:15
Uwielbiam żeberka
Motorek 26.12.2014 13:57
Apetycznie wyglądają
Justi2401 26.12.2014 12:55
Pyszne żeberka :)
Habibi 26.12.2014 12:05
Bardzo lubię takie żeberka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak