Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z malinami i mascarpone

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 250 g
gorąca woda 0,5 szkanki
olej 2 łyżki
sól 0,5 łyżeczki

Nadzienie

maliny świeże 200 g
serek mascarpone 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z malinami i mascarpone

Kroki postępowania

1
Maliny miksujemy blenderem i łączymy z serkiem mascarpone.
Krok 1 - Pierogi z malinami i mascarpone foto
2
Do miski wsypujemy mąką, zalewamy gorącą wodą. Miksujemy w dodatkiem oleju i soli.
Krok 2 - Pierogi z malinami i mascarpone foto
3
Ciasto należy bardzo cienko rozwałkować, a następnie wykrawać szklanką koła.
Krok 3 - Pierogi z malinami i mascarpone foto
4
Na każdy kawałek ciasta nakładamy farsz i lepimy pierogi.
Krok 4 - Pierogi z malinami i mascarpone foto
5
W garnku należy zagotować wodę z odrobiną oleju, do gotującej się wody wrzucamy pierogi, gdy wypłyną na powierzchnię gotujemy ok 4-5 minut. Takie pierogi są pyszne zarówno ciepłe jak i zimne.
Krok 5 - Pierogi z malinami i mascarpone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.12.2014 10:16
świetne nadzienie
irenka 08.12.2014 23:20
pyszne pierogi,lubię
AgaS10 08.12.2014 07:47
świetne pierogi:)
wwwiolka 07.12.2014 21:08
Bardzo fajne danie.
Mama niejadka 07.12.2014 21:02
Fajny pomysł
Gracer 07.12.2014 19:56
smaczne pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak