Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z kaszą jaglaną

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 kg
bulion warzywny 2 l
serek topiony śmietankowy duży
ząbki czosnku 3
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz
olej do smażenia
kasza jaglana 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z kaszą jaglaną

Cebule obrać ,pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Zalać dwoma litrami bulionu warzywnego. Zagotować. Następnie dodać rozgnieciony czosnek , lubczyk ,doprawić solą i pieprzem. Benderem zmiksować zupę. Dodać kaszę jaglaną ,gotować do miękkości kaszy. Dołożyć serek topiony ,gotować do rozpuszczenia. Zupę można podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niki22 08.12.2014 22:57
lubię zupkę cebulową :)
Klausia 08.12.2014 22:13
ciekawy przepis :)
Ania84 08.12.2014 10:10
smaczna zupka
wwwiolka 07.12.2014 21:08
Bardzo fajne danie.
Róża1 07.12.2014 20:27
bardzo smaczna zupa :-)
Gracer 07.12.2014 19:57
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak