Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Coleslaw z czerwonej kapusty

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona mała główka
marchew duża
cebula
sól
jogurt naturalny 100 ml
musztarda dijon 1 łyżka
sok z cytryny 1/2
ocet winny 1 łyżeczka
miód lipowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Coleslaw z czerwonej kapusty

Kapustę drobno poszatkowałem ,dodałem cebulę pokrojoną w kostkę oraz startą na dużych oczkach marchew. Oprószyłem solą i skropiłem sokiem z cytryny. Odstawiłem na 40 min. W tym czasie jogurt ,musztardę ,ocet winny i miód wymieszałem. Po upływie 40 min. wymieszałem z kapustą. Przed podaniem lekko schłodziłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.12.2014 22:13
ciekawy przepis :)
2milutka 07.12.2014 20:06
uwielbiam tę surówkę:)
Gracer 07.12.2014 19:58
smaczna surówka
aginaa 07.12.2014 19:37
fajna surowka
Adam/ZUB3R 07.12.2014 19:25
smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak