Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone piersi kaczki

5.0
(150)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Soczyste pieczone piersi kaczki doskonale smakują z ziemniaczkami, buraczkami i chrzanem! Wypróbuj sprawdzony przepis, dzięki któremu łatwo przyrządzisz to wykwintne danie!

Składniki:

piersi z kaczki 2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone piersi kaczki

Piersi kaczki dokładnie oczyścić i umyć. Za pomocą ręcznika kuchennego odsączyć z wody.

Mięso natrzeć kucharkiem, pieprzem i majerankiem oraz posiekanym czosnkiem.

Odstawić na godzinkę.

Do zamkniętego naczynia żaroodpornego wlać olej, dodać mięso, wsadzić do nagrzanego 200 C piekarnika (góra-dół)
Piec 30-40 minut, trakcie pieczenia można polewać wytopionym tłuszczem.

Najlepiej smakują na gorąco np. z ziemniaczkami i buraczkami z chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 17.01.2016 21:40
znakomicie przyrządzona kaczucha
Ada-Gaba 08.12.2014 15:19
apetyczne mięsko smacznie doprawione
misia53 05.12.2014 21:28
Lubię kaczuszki a mój mąż powiedziałby ,że lubi wszelakie piersiątka hihi...
smakowita 05.12.2014 20:19
wspaniale wyglądają
irenka 05.12.2014 20:08
pyszne mięsko,lubię
IZABELA29 05.12.2014 18:16
choć nie przepadam za mięsem kaczki Twoje wygląda apetycznie
adelajda 05.12.2014 17:20
Pyszne mięsko :))
Bernadeta1 05.12.2014 16:56
pyszne mięsko do obiadu
Christopher 05.12.2014 16:47
Lubię wszelakie kaczuszki.
mirosława4 05.12.2014 16:08
smaczne mięsko
IwonaDD 05.12.2014 14:47
wypróbuję w niedalekiej przyszłości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak