Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia w ziołach prowansalskich

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1.5 kg
masło 120 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1,5 łyżki
sok z cytryny
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia w ziołach prowansalskich

Dynie pokrój na 4 części ,obierz ze skórki,usuń pestki i włókna a miąższ pokrój na równe plastry 1 cm.Masło utrzyj z sokiem z cytryny na puszystą masę,dodaj zioła sól i pieprz,Masą posmaruj plastry dyni.Piekarnik nagrzej do 180 stopni.Wysmaruj masłem naczynie do zapiekania i ułóż plastry dyni.Piecz 30 min.W czasie pieczenia podlewaj roztopinonym masłem,pod koniec skrop sokiem z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak