Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z warzywami
Dodać pokrojoną w piórka cebulę, podsmażyć około 4 minut.
Dołożyć na patelnię , mieszankę warzywną, dusić około 10 minut.
Do miękkich warzyw dodać, łyżkę przecieru, doprawić solą, pieprzem, dusić jeszcze chwilę.
Obrane, umyte ziemniaki zetrzeć na tarce.
Dodać startą cebulę, mąkę, doprawić solą pieprzem. Można odlać wodę z utartych ziemniaków i użyć mniej mąki.
Wymieszać na jednolita masę. Smażyć na gorącym oleju, duże placki, na złoty kolor z każdej strony.
Odłożyć na kuchenny, ręcznik do osączenia z nadmiaru tłuszczu.
Na ciepłe placki, nałożyć farsz, złożyć placek na pół.
Podawać na ciepło.
SMACZNEGO!!!!!