Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponki i pomarańczy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 2 garście
pomarańcza 2 szt
marchew 2 szt
oliwa 2 łyżki - pomarańczowa
sok z cytryny 1 łyżeczka
cukier 1 szczypta

Porada

. Przyciągające oko barwne połączenie składników doskonale pasuje do zimnych mięs i ryb.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponki i pomarańczy

Z jednej pomarańczy zestrugać skórkę i wycisnąć sok.
Sok połączyć z oliwką, cytryną, doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.
Marchewkę zetrzeć na wiórki i ułożyć na talerzach w okrąg. Dołożyć roszponkę. Z obranej ze skórki i albedo pomarańczy wykroić fileciki i dołożyć do sałatki. Posypać zestruganą skórką pomarańczową. Polać dresingiem pomarańczowym i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 03.12.2014 22:05
pysznie kolorowo-to lubię
Agnieszka-87-25 03.12.2014 14:36
apetyczna jest
Ania321 03.12.2014 14:25
ciekawy przepis :)
molanka 03.12.2014 13:16
bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak