Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony indyk z rozmarynem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg
papryka czerwona 1/2 sztuka
cebula czerwona 1/2 sztuka
tłuszcz do smażenia
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
Rozmaryn suszony Prymat 1 1/2 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczka
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony indyk z rozmarynem

Kroki postępowania

1
Oczyszczone mięso kroimy na kawałki, oprószamy przyprawą do indyka i obsmażamy na tłuszczu.
Krok 1 - Duszony indyk z rozmarynem foto
2
Dodajemy pokrojoną drobno cebulę, paprykę i całość dusimy.
Krok 2 - Duszony indyk z rozmarynem foto
3
Podlewamy wodą, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem około 40 minut.
Krok 3 - Duszony indyk z rozmarynem foto
4
Sos zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką. Podajemy z ziemniaczkami/ryżem/kaszą.
Krok 4 - Duszony indyk z rozmarynem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 15.12.2014 13:34
na pewno pyszne mięsko;)
bhb8 15.12.2014 09:26
dobre danie :)
Magula 15.12.2014 08:18
Smakowite kąski
Konczi 15.12.2014 07:32
Pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak