Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 60 dkg
oliwa 2 łyżki
pieczarki 40 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
mąka 2 łyżki
kostka rosołowa 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką

Kroki postępowania

1
Umyte mięso pokroić w kostkę.
Krok 1 - Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką foto
2
Pieczarki obrać i posiekać.
Krok 2 - Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką foto
3
Mięso zrumienić na łyżce oliwy.
Krok 3 - Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką foto
4
Podlać wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz kostkę rosołową. Gotować pod przykryciem.
Krok 4 - Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką foto
5
Pieczarki udusić na pozostałej oliwie. Dodać do zupy.
Krok 5 - Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką foto
6
Na tej samej patelni zrumienić pokrojoną w pióra cebulkę. Dodać do zupy.
Krok 6 - Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką foto
7
Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Gotować do miękkości.
Krok 7 - Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką foto
8
Doprawić do smaku i zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Zagotować i podawać.
Krok 8 - Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 11.12.2014 17:36
sycąca zupka
Alex_M 11.12.2014 13:53
dobra zupka
Michał2 11.12.2014 13:51
smaczny gulasz!
gosia56 11.12.2014 13:07
na pewno pyszna taka zupa;)
Beatris 11.12.2014 12:18
Treściwa, smaczna zupka:)
pestka 11.12.2014 11:20
lubię o tej porze roku takie zupy
AgaS10 11.12.2014 11:12
świetna rozgrzewająca zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak