Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca surówka z sosem koperkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 2 liście
marchew
pomidor
seler naciowy 2 łodygi
olej konopny 2 łyżki
jogurt naturalny 1 łyzka
ocet jabłkowy bio 1 łyzka
koperek 2 łyzki
sól himalajska
pieprz

Porada

Jesienno zimowe chrupiące warzywa i sos na bazie bardzo zdrowego oleju z konopi tłoczonego na zimno z koperkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca surówka z sosem koperkowym

Marchew i pomidora ścieramy na tarce jarzynowej o duzych oczkach. Kapuste piekińska i selera (wczesniej obranego z włókien) siekamy drobno. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i mieszamy. Olej mieszamy z jogurtem i octem jabłkowym a także koperkiem - sosem polewamy warzywa i mieszamy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 12.12.2014 19:12
dziękuję :)
Bernadeta1 11.12.2014 09:28
smaczna surówka
dorota20w 11.12.2014 09:16
dziękuję :)
olkaaa 11.12.2014 09:10
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak