Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp marynowany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp dzwonka 1,2 kg
cebule 3 szt
sok z cytryny
cydr 500 ml
bazylia kilka listków
Goździki całe Prymat 3 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
Imbir mielony Prymat szczypta
cynamon Prymat szczypta
sól i pieprz
jajko 2
śmietana 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Karp marynowany

Oskrobanego karpia pokroiłem na dzwonki , posoliłem , dodałem pieprz.
Obłożyłem pokrojona w talarki cebulą , pokrojona bazylią i przyprawami.
Marynowałem ponad 2 godziny w cydrze zmieszanym z sokiem z cytryny.
Roztrzepałem jajka ze śmietaną. Osuszyłem dzwonka karpia , panierowałem najpierw w jajkach , a następnie w bułce tartej.
Smażyłem po ok. 5 minut z każdej strony na dużej ilości oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 11.12.2014 07:23
piękny karpik
Adamorek 10.12.2014 11:29
doskonały na wigilię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak