Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowy makaron z pietruszką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron nitki 250 g
ser żółty 5 plaster
ser mozarella 1 kostka
natka pietruszki 1/2 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Serowy makaron z pietruszką

Makaron gotujemy w sposób tradycyjny. W tym czasie siekamy bardzo drobno natkę pietruszki, a żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser mozzarella kroimy w nieduża kostkę.
Gdy makaron jest gotowy odcedzamy do i przekładamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Posypujemy startym żółtym serem i mozzarellą. Czekamy aż oba sery się rozpuszczą. Wtedy posypujemy natką pietruszki i doprawiamy solą i pieprzem.
Dokładnie wymieszane przekładamy na talerz. Jemy sam lub z wybraną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikalangier 25.11.2014 16:05
pyszny obiad!
Kuchenka 25.11.2014 14:05
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak