Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel jabłkowo-cynamonowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
woda 1/2 szklanki
cukier 2 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżka z brzuszkiem
czekolada starta

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel jabłkowo-cynamonowy

Jabłka myjemy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Rozdrabniamy blenderem na mus, dodajemy cukier, cynamon i wodę (odrobinę zostawiamy do rozmieszania mąki), zagotowujemy. Do gotującego się musu wlewamy stopniowo rozmieszaną w odrobinie wody mąkę ziemniaczaną, cały czas mieszając do chwili ponownego zagotowania. Przekładamy do pucharków i posypujemy startą czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 24.11.2014 23:12
muszę wypróbować, takiego jeszcze nie robiłam :)
Adam/ZUB3R 24.11.2014 19:43
smaczny kisiel
gosia561 24.11.2014 17:32
doskonały na jesienne wieczory
Anna169Hosz 24.11.2014 17:19
Fajne określenie - łyżka z brzuszkiem:))
Kluska_87 24.11.2014 16:43
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak