Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kieszonki z żurawiną i serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

filety z kurczaka 1 kg
żurawina suszona 100 gram
ser żółty 400 gram
Sól morska ziołowa Prymat w młynku 1 duża szczypta na plaster miesa
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 duża szczypta na plaster miesa
Papryka słodka mielona Prymat 1 duża szczypta na plaster miesa

panierka

Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 2 sztuki
mąka 100 gram

Porada

Do takich kieszonek możemy włożyć nasz ulubiony farsz.

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kieszonki z żurawiną i serem

Kroki postępowania

1
Fileta myjemy, osuszamy i kroimy na plastry.
Plastry mięsa rozbijamy i przyprawiamy.
Krok 1 - Drobiowe kieszonki z żurawiną i serem foto
2
Na mięso kładziemy starty ser i kilka suszonych żurawin.
Krok 2 - Drobiowe kieszonki z żurawiną i serem foto
3
Fileta składamy delikatnie i równo na pół
Krok 3 - Drobiowe kieszonki z żurawiną i serem foto
4
Wkładamy naszą kieszonkę do woreczka foliowego i dookoła dociskamy tłuczkiem.
Krok 4 - Drobiowe kieszonki z żurawiną i serem foto
5
Taką kieszonkę panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 5 - Drobiowe kieszonki z żurawiną i serem foto
6
Gdy już mamy w panierce to kładziemy kotleta na deskę i dociskamy any nam się dobrze skleił przed smażeniem.
Krok 6 - Drobiowe kieszonki z żurawiną i serem foto
7
Smażymy wolno na dosyć głębokim oleju .
Krok 7 - Drobiowe kieszonki z żurawiną i serem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 26.11.2014 08:51
To prawda - smakowite.
norweska20 25.11.2014 22:51
smakowite połączenie
magda1976 25.11.2014 11:35
Bardzo lubię wszelkie roladki drobiowe
irenka 24.11.2014 22:09
coś dla mnie,uwielbiam z takim nadzieniem
BernadettaP 24.11.2014 19:41
Bardzo apetycznie się prezentują.
Marta Ryżek-Kalkowska 24.11.2014 19:12
To wersja dla osób, które lubią słodkawe nadzienie.
Janina 24.11.2014 16:28
Ciekawe połącznie;)
molanka 24.11.2014 14:34
ciekawy pomysł
ania2610 24.11.2014 13:59
bardzo apetyczne!
pajbek 24.11.2014 13:43
Lubie takie mięsko ;-)
Marta Ryżek-Kalkowska 24.11.2014 13:06
Na pewno :)
gosia56 24.11.2014 12:57
na pewno pyszne mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak