Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowe rolady z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina pieczeniowa 4 plastry
boczek wędzony 4 plastry
musztarda 4 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
kostka mięsna 1 sztuka
mąka 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowe rolady z boczkiem

Mięso rozbić, natrzeć solą, pieprzem i z jednej strony wysmarować musztardą. Na stronie, która posmarowana jest musztardą ułożyć plaster boczku i zwinąć roladki. Obwiązać, obsmażyć na oleju. Zalać wodą, dodać kostkę mięsną i dusić, aż mięso będzie miękkie. Doprawić do smaku i zagęścić mąką. Zagotować i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak