Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z czarną rzodkwią

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 20 dag
marchewka 1 szt
jabłko 1 szt
czarna rzodkiew 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
kukurydza konserwowa 1/2 szkl
majonez 1 łyżka
jogurt grecki 1 łyżka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1/2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
szczypiorek usiekany 3 łyżki
pieprz do smaku

Porada

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z czarną rzodkwią

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkować.
Krok 1 - Kapusta pekińska z czarną rzodkwią  foto
2
Obraną marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
Krok 2 - Kapusta pekińska z czarną rzodkwią  foto
3
Jabłko i rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny.
Krok 3 - Kapusta pekińska z czarną rzodkwią  foto
4
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać osączoną z zalewy kukurydzę,
Krok 4 - Kapusta pekińska z czarną rzodkwią  foto
5
Połączyć z majonezem wymieszanym z jogurtem.
Krok 5 - Kapusta pekińska z czarną rzodkwią  foto
6
Doprawić do smaku, wymieszać,
Krok 6 - Kapusta pekińska z czarną rzodkwią  foto
7
Przełożyć do salaterki i posypać szczypiorkiem.
Krok 7 - Kapusta pekińska z czarną rzodkwią  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 24.11.2014 00:14
super, fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak