Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe z migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 g
margaryna 250 g
cukier puder 2-3 szklanki
kakao 2 łyżki
jaja 6 szt
mąka tortowa 2 szklanki
cukier wanilinowy do smaku
płatki migdałowe do smaku
tłuszcz do formy
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z migdałami

Kroki postępowania

1
Czekoladę i margarynę rozpuszczamy na wodzie.
Krok 1 - Ciasto czekoladowe z migdałami  foto
2
Rozpuszczoną czekoladę i margarynę lekko napowietrzamy, czyli dokładnie mieszamy blenderem.
Krok 2 - Ciasto czekoladowe z migdałami  foto
3
Dodajemy kakao, cukier puder i cukier wanilinowy.
Krok 3 - Ciasto czekoladowe z migdałami  foto
4
Mieszamy i znowu napowietrzamy.
Krok 4 - Ciasto czekoladowe z migdałami  foto
5
Dodajemy etapami jajka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszając napowietrzamy.
Krok 5 - Ciasto czekoladowe z migdałami  foto
6
Dodajemy migdały i lekko mieszamy.
Krok 6 - Ciasto czekoladowe z migdałami  foto
7
Na wierzchu dekorujemy migdałami. Przelewamy do wysmarowanej tłuszczem formy. Pieczemy ok 35-45 min w temp ok 180 stopni.
Krok 7 - Ciasto czekoladowe z migdałami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 16.12.2014 16:20
ciasto palce lizać
kasia.s 26.11.2014 08:57
Rewelacyjne ciasto:)
Bernadeta1 24.11.2014 15:12
na pewno bardzo smaczne
Renata22 23.11.2014 21:46
z pewnością smaczne!
irenka 23.11.2014 21:40
pyszne ciacho.lubię z migdałami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak