Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z czerwoną porzeczką i białą czekoladą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód

herbatniki 250 g
masło 90 g

Masa serowa

ser biały 1 kg
cukier 350 g
jajko 3 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżki
biała czekolada 150 g
porzeczki czerwone 300 g
ajerkoniak 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z czerwoną porzeczką i białą czekoladą

Kroki postępowania

1
Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Masło stopić, dodać do ciastek, krótko zmiksować. Masą wylepić dno tortownicy o śr. 21cm.
Krok 1 - Sernik z czerwoną porzeczką i białą czekoladą foto
2
Czekoladę połamać na kawałki, stopić na parze, dodać likier, wymieszać i ostudzić. Biały ser zmielić, dodać cukier oraz jajka, zmiksować. Dodać mąkę ziemniaczaną oraz przestudzoną czekoladę. Krótko zmiksować.
Połowę masy przełożyc do formy. Następnie rozłożyć porzeczki (mrożone rozmrozić i odsączyć).
Krok 2 - Sernik z czerwoną porzeczką i białą czekoladą foto
3
Przykryć resztą ciasta.
Piec około 90 minut w temp. 150st. Ostudzić i polukrować.
Sernik przechowywać w lodówce.
Krok 3 - Sernik z czerwoną porzeczką i białą czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 03.12.2014 16:03
mniam, wspaniałe połączenie :)
Malinka 03.12.2014 11:52
Zjadłabym chętnie, choć pewnie nic już nie zostało :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak