Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata do mięsa

Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżki

Lista składników

mięso gulaszowe z indyka 1 kilogram
cebula 1 sztuka
por (biała część)
papryka czerwona 1 sztuka
groszek zielony 1/2 szklanki
ketchup pikantny 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
olej do smażenia 2 łyżki
wywar warzywny 1 szklanka
mąka 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka

Kroki postępowania

1
Mięso oczyścić z błon, pokroić w grubą kostkę. W misce wymieszać składniki marynaty, włożyć mięso, wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Krok 1 - Gulasz z indyka foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, pora w półplasterki. Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Gulasz z indyka foto
3
Mięso włożyć do cebuli, razem chwilę smażyć. Dodać paprykę w proszku i dobrze przemieszać, uważać żeby nie przypalić papryki. Podlać wywarem i dusić do miękkości mięsa.
Krok 3 - Gulasz z indyka foto
4
Paprykę pokroić w paski i razem z groszkiem dodać do mięsa. Dusić do miękkości warzyw. Na koniec dodać ketchup i doprawić pieprzem, solą i chili. Zagęścić mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości wody.
Krok 4 - Gulasz z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.12.2014 10:27
bardzo pyszne i syte danie :-)
aginaa 03.12.2014 08:03
pyszny obiadek
w mojej kuchni 03.12.2014 07:21
smakowite danie obiadowe..
Megg 03.12.2014 06:28
Super smaczny obiadek
Krzysztof15 03.12.2014 06:26
bardzo smaczny
IlonaAlbertos 02.12.2014 23:27
Świetny gulasz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak