Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cappuccino bez pieczenia

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

mleko 500 ml
budyń czekoladowy 2 opak
cukier 4 łyżki
masło 80 g
herbatniki 16 szt

Krem cappuccino

śmietana 30% 250 g
serek mascarpone 400 g
cappuccino śmietankowe 8 łyżek
cukier puder 3/4 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cappuccino bez pieczenia

1. W 3/4 szklanki mleka rozrobić budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem i masłem. Na gotujące się mleko wlać budynie, mieszać, aż masa zgęstnieje.

Herbatniki ułożyć na dnie tortownicy i śr. 21cm (w razie potrzeby połamać je na mniejsze kawałki). Wylać gorący budyń, przykryć kolejną warstwą herbatników. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.

2. Śmietankę ubić na sztywno, dodawać po łyżce serka mascarpone oraz cukru pudru. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku, przestudzić i dodać do masy. Na koniec dodać sproszkowane cappuccino. Krótko zmiksować. Masę wylać na ostudzony budyń. Wstawić na całą noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 06.01.2016 21:13
fajne ciacho
berys18 03.12.2014 08:47
lubię takie ciacha
Michał2 02.12.2014 23:02
naprawdę świetne! aż ślinka leci!
Agata3 02.12.2014 17:45
niebo w gębie ;)
ania2610 02.12.2014 15:56
przepyszne!
Aleksandra/Olcia 02.12.2014 13:15
mniam pycha ciacho
Joannasz3190 02.12.2014 12:31
Pyszności :)
wwwiolka 02.12.2014 12:27
Bardzo fajny przepis.
Sroczka 02.12.2014 12:24
Ale to ciasto przepysznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak