Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jabłkami i budyniem czekoladowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 3 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 mały
jajko 2 szt
margaryna 250 g

Nadzienie

budyń czekoladowy 2 szt
mleko 2% 1 l
jabłka 1 kg
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkami i budyniem czekoladowym

Kroki postępowania

1
Mąkę ,proszek do pieczenia ,margarynę posiekać nożem ,do uzyskania drobnych grudek margaryny w mące .
Krok 1 - Ciasto z jabłkami i budyniem czekoladowym foto
2
Następnie dodać roztrzepane jaja z cukrem,wymieszać i zagnieść ciasto.
Krok 2 - Ciasto z jabłkami i budyniem czekoladowym foto
3
Ciasto podzielić na dwie części.Jedną część rozwałkować i wyłożyć nią dno prostokątnej blachy.
Krok 3 - Ciasto z jabłkami i budyniem czekoladowym foto
4
Na ciasto wyłożyć obrane i pokrojone w plastry jabłka .
Krok 4 - Ciasto z jabłkami i budyniem czekoladowym foto
5
Na mleku ugotować budynie (jeśli są bez cukru dodać 3-4 łyżki ),gorącymi zalać jabłka,wyrównać.
Krok 5 - Ciasto z jabłkami i budyniem czekoladowym foto
6
Drugą cześć ciasta rozwałkować i przykryć nią jabłka i budyń.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 1 godzinę .Po upieczeniu odstawić aż wystygnie ,dopiero kroić.
Krok 6 - Ciasto z jabłkami i budyniem czekoladowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.12.2014 22:29
ciasta z jabłkami to moje ulubione
pestka 22.12.2014 17:52
lubię takie ciasta, które pieczone są z jabłkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak