Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta paprykowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kg
papryczka chili 300 g
ocet 1/2 szklanki
cukier 1,5 szklanki
olej 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 3 słoiczki
sól 4 łyżeczki

Porada

Pastę paprykową, używamy do zup, sosów oraz jako dodatek do mięs.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta paprykowa

Kroki postępowania

1
Z obu papryk wyciągamy gniazda. Kroimy w paski tak żeby zmieściły się do maszynki do mielenia. Mielimy najpierw zwykłą paprykę, następnie papryczki chili i mieszamy obie.
Krok 1 - Pasta paprykowa foto
3
Do garnka wlewamy ocet,olej i gotujemy. Dodajmy cukier i sól, mieszamy aż rozpuści się. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy.
Krok 2 - Pasta paprykowa foto
4
Do zalewy dodajemy przemielone papryki. Gotujemy mieszając około 30 min, od czasu do czasu mieszając. Następnie wkładamy porcje pasty do słoiczków, stawiając do góry dnem do wystygnięcia.
Krok 3 - Pasta paprykowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 02.12.2014 11:04
pyszna,lubie taką do kanapek
Róża1 01.12.2014 23:04
wspaniały pomysł !!!!!!!!!!!
IwonaDD 01.12.2014 15:55
pyszna, polecam
SylwiaMagdaSabin 01.12.2014 15:19
Różne robię, takiej akurat jeszcze nie.
Barbara777 01.12.2014 14:36
Dobra do wszystkiego! Pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak