Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety jajeczne

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 9 szt
szynka 6 plastrów
ser żółty 6 plastrów
bułka czerstwa 1 mała
koperek
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
musztarda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety jajeczne

Kroki postępowania

1
8 jajek ugotuj na twardo , ostudź i obierz
Krok 1 - kotlety jajeczne foto
2
jaja zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj koperek, namoczoną i odciśniętą bułkę, surowe jajko, pokrojoną w drobną kostkę szynkę i ser, dopraw do smaku solą i pieprzem dodaj łyżkę musztardy
Krok 2 - kotlety jajeczne foto
3
wymieszaj ale niezbyt długo, uformuj kuleczki i lekko je spłaszcz
Krok 3 - kotlety jajeczne foto
4
obtocz w bułce tartej i usmaż na oleju
Krok 4 - kotlety jajeczne foto
5
podawaj z kleksem śmietany i posypane czarnuszką
Krok 5 - kotlety jajeczne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 02.12.2014 12:52
nie jadłam takich kotletów
jasiek 30.11.2014 15:39
polecam na piątkowe obiady
dodi 30.11.2014 15:29
lubimy takie
Joannasz3190 30.11.2014 14:11
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak