Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti Puttanesca

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 400 g
cebula biała 1 szt
ząbki czosnku 2-3 szt
pomidory pelati 800 g
anchois 4 szt
papryczka chili 1 szt
oliwki czarne Smak 10 szt
kapary całe Smak 2 łyżki
oliwa 2-3 łyżki
cukier 2 łyżeczki
sól
sól i pieprz
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti Puttanesca

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać. Zeszklić razem zna oliwę. Dodać pelatti pomidorowe i gotować aż sos nieco się zagęści. Filety z sardeli drobno posiekać, oliwki pokroić na cztery części, kapary odsączyć, chili drobno posiekać. Przygotowane składniki dodać do sosu i dusić razem około 5 minut aby smaki się połączyły. Doprawić do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem, oregano oraz cukrem. Makaron przełożyć do sosu i wymieszać. Serwować udekorowane listkami oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.11.2014 11:38
pyszne danie
Kuchenka 28.11.2014 16:09
:) bardzo ładnie wygląda
Konczi 28.11.2014 15:35
uwielbiam !!! pysznie!
as28 28.11.2014 14:40
super przepis
Ola1984 28.11.2014 14:33
Choć nazwa kontrowersyjna, lubię to spaghetti.
wyattearp 28.11.2014 13:22
uwielbiam taki makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak