Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z piersi kurczaka z mięsnym farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 szt
mięso mielone 0,5 kg
jajko 1 sztuka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z piersi kurczaka z mięsnym farszem

Piersi nacinamy i rozklepujemy tłuczkiem tak, aby powstały dwa jak największe płaty mięsa. Obsypujemy solą i pieprzem. Pieczarki oraz cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na tłuszczu (ja użyłam masła) doprawiając wg uznania na patelni. Na blaszce układamy jedną z piersi. Mięso mielone mieszamy z pieczarkami i cebulką, wbijamy jajko i lekko doprawiamy pamiętając, że użyliśmy wcześniej przypraw do pieczarek. Po dokładnym wymieszaniu rozkładamy równomiernie na piersi. Wszystko przykrywamy drugim płatem drobiowym. Całość zwijamy i wiążemy nicią tak aby utrzyma się kształt rolady. Wkładamy do piekarnika nastawionego na 210 stopni, na około godzinę i 20 minut. W trakcie pieczenia polewamy roladę kilkakrotnie tłuszczem, który nam się wytopi z mięska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak