Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki pszenno-owsiane z prażonymi jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto naleśnikowe

mąka pszenna 1,5 szklanki
płatki owsiane 3 łyżki
Syrop: z pigwy 4 łyżki
jajko 1 sztuka
cukier 3 łyżki
mleko ok. 1 szklanka
sól szczypta
olej do smażenia

Nadzienie

jabłka 5-6 średnich
cukier 2 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki pszenno-owsiane z prażonymi jabłkami

Składniki na ciasto miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Łyżkę oleju rozgrzewamy w rondelku, wrzucamy jabłka, po chwili wsypujemy cukier i cynamon. Całość przysmażamy do momentu, aż jabłka będą miękkie. Tak przygotowanymi jabłkami nadziewamy naleśniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

molanka 27.11.2014 14:33
ciekawe połączenie dodatków
pestka 27.11.2014 13:05
bardzo smaczne naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak