Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk z kozim serem panierowany i smazony z szuszonymi pomidorami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z morszczuka 4 szt ok 500g
ser kozi 100 g plastry
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
suszone pomidory 2 łyżeczki platki suszone
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk z kozim serem panierowany i smazony z szuszonymi pomidorami

Filety morszczuka jeśli mamy długie to kroimy je na pół, każdy oprószamy solą, pieprzem i płatkami suszonych pomidorów, na każdy filet kładziemy plastry sera koziego, taki żeby się dobrze topił, ciężko się to panieruje, ale jest to do zrobienia.
Jajko rozbełtujemy na talerzu, wkładamy do niego rybę z serem, ale do dołu rybą, a serem do góry i nie obracamy, tylko łyżką polewamy z wierzchu, tak samo robimy z bułką tartą.
Tak przygotowaną rybę smazymy na rozgrzanym oleju, ale też z jednej strony, a górę polewamy wrzącym olejem z patelni, da się to zrobić, nic się nie rozpadnie, a ryba jak widać się ładnie upiekła.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 17.11.2014 17:29
Bardzo mi się podoba ta propozycja...
w mojej kuchni 15.11.2014 21:48
smaczne dodatki do rybki..
Katarzyna59 15.11.2014 17:20
przepyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak