Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z grzybami z piekarnika

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kapusta biała 1 kg
sól i pieprz do smaku
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
grzyby suszone 2 szklanki
bulion 250 ml
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z grzybami z piekarnika

Kiszoną kapustę płucze, odciskam i kroję drobno. Kapustę białą szatkuję - mieszam wszystko w misce. Grzyby suszone łamie na mniejsze kawałki, zalewam je bulionem i dostawiam na 10 minut. Do naczynia żaroodpornego przekładam kapusty, dodaje pokrojoną w kosteczkę cebule, solę, dodaję pierz liść laurowy i ziele angielskie, następnie grzyby z bulionem - mieszamy, przykrywam pokrywką. Wstawiam na około 2 h do piekarnik na 180 - 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 31.12.2014 22:24
Dziękuje za miłe komentarze
Jagódka77 30.11.2014 14:34
pyszny bigos
Pani Domu 13.11.2014 10:00
wygląda apetycznie, smacznie
Anna169Hosz 13.11.2014 09:37
Pieczony bigos, ciekawy pomysł :)
engie23 13.11.2014 08:43
uwielbiam bigosik :)
Hrabina w kuchni 12.11.2014 23:08
Smaczny bigos.
Megg 12.11.2014 21:39
hmm wyśmienity bigosik :-)
kasia.s 12.11.2014 21:11
Uwielbiam bigos:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak