Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety „Giewonty”

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
masło 1/2 kostki
oscypek 25 dag
jajko 1 szt.
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety „Giewonty”

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Schab opłukać, obsuszyć i rozbić tłuczkiem. Następnie natrzeć solą z obu stron i posmarować masłem wymieszanym z startym oscypkiem.
Krok 1 - Kotlety „Giewonty” foto
2
Kotlet zwinąć i spiąć wykałaczkami.
Krok 2 - Kotlety „Giewonty” foto
3
Opanierować rozmąconym jajkiem , bułką tartą wymieszaną z mąką .
Krok 3 - Kotlety „Giewonty” foto
4
Smażyć powoli na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Kotlety „Giewonty” foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 22.11.2014 19:26
świetna nazwa i porządne jedzonko :)
R'n'G Kitchen 22.11.2014 17:09
Pyszne! Szkoda tylko ,że oscypek raz do roku mogę kupić :(
Wafelek2601 21.11.2014 23:12
Bardzo dobre
Renataj 21.11.2014 20:58
Fajny pomysł:)
as28 21.11.2014 20:33
mniam mniam
IlonaAlbertos 21.11.2014 20:31
Ciekawy pomysł na smaczne kotlety.
RenataZ-et 21.11.2014 20:15
pyszne są takie kotlety!
gosia1988 21.11.2014 20:00
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak