Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia faszerowane papryką i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 szt
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 200 g
Przyprawa do mięs Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia faszerowane papryką i pieczarkami

Udka myjemy i usuwamy w większej części wewnętrzną kość. Usuwając kość mięso wywijamy w drugą stronę, wtedy jest nam łatwiej wyciąć kość. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Paprykę oraz pieczarki kroimy w drobna kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy miejsce po kości. Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy resztą papryki i pieczarek. Pieczemy pod przykryciem w 200*C przez 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.11.2014 13:14
ciekawy pomysł
Bernadeta1 20.11.2014 17:11
Jakie tu apetyczne mięsko
VioletoweKucharzenie 20.11.2014 14:28
to prawda troszkę trzeba się namęczyć by nałożyć farsz, ale warte smaku:-)
luna76 20.11.2014 14:25
apetyczne, aż ślinka cieknie :)
erym 20.11.2014 12:59
to nie lada wyzwanie panierowac podudzia, brawo!
barbara11561 20.11.2014 12:10
świetne mięsko:)
mysza75 20.11.2014 11:53
bardzo fajny farsz
IlonaAlbertos 20.11.2014 11:46
Myślę, że mogłyby mi zasmakować.
mirosława4 20.11.2014 11:21
jadłam były pyszne , przepis warty wypróbowania
Malinka 20.11.2014 11:11
Bardzo ciekawa alternatywa dla udek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak