Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
pieczarki 250 g
cebula biała 1 mała
sól 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
papryka czerwona do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Kroki postępowania

1
1. Na patelni duszę starte na tarce pieczarki oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Podlewam składniki delikatnie wodą i przyprawiam solą i pieprzem.
Krok 1 - Jajka faszerowane pieczarkami foto
2
2. Ugotowane jajka kroję na pół.
Krok 2 - Jajka faszerowane pieczarkami foto
3
3. Z jajek wyjmuję żółtka.
Krok 3 - Jajka faszerowane pieczarkami foto
4
4. W misce umieszczam pieczarki, cebulę oraz żółtka.
Krok 4 - Jajka faszerowane pieczarkami foto
5
5. Wszystko blenderuję.
Krok 5 - Jajka faszerowane pieczarkami foto
6
6. Faszeruję pastą wydrążone jajka. Obsypuję pokrojoną papryką:)

Życzę smacznego:)
Krok 6 - Jajka faszerowane pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 23.01.2015 12:48
muszę spróbować taki farsz
Adamorek 19.11.2014 23:51
fajny farsz
halina17 19.11.2014 22:35
Lubię faszerowane jajka.
gosia1988 19.11.2014 21:03
muszą być pyszne
Mama niejadka 19.11.2014 20:05
Apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak