Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z soczewicą i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 1 szklanka
cebule 2
cukinia
pieczarki 500 g
ser żółty 100 g
masło 100 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z soczewicą i pieczarkami

Cebulę zeszklij na łyzce masła,dodaj pokrojone pieczarki i łyzkę masła.Smaż Dodaj cukinię pokrojoną w półplasterki i smaż az odparuje sok.Podsmażone warzywa wymieszaj z uprzednio ugotowaną soczewicą.Dopraw i włóz do naczynia żaroodpornego .Posyp startym serem.Zapiecz w 220 stopniach.ok 15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak