Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kaczki pieczone z pigwą

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kaczki 2 szt
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
pigwa 1 szt
anyż 1 gwiazdka
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kaczki pieczone z pigwą

Kroki postępowania

1
Piersi kaczki natrzeć przyprawami i odłożyć na 3 h.
Opiec na patelni,
Krok 1 - Piersi kaczki pieczone z pigwą foto
2
przełożyć do naczynia w którym będziemy piec.
Pigwę pokroić w ćwiartki i wyciąć gniazda nasienne. Trzeba tu trochę siły.
Każdą ćwiartkę posypać cynamonem i położyć kawałek anyżu.
Krok 2 - Piersi kaczki pieczone z pigwą foto
3
Opieczoną kaczkę i ćwiartki pigwy ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec około 1,5 h w temp.180 stopni.
Krok 3 - Piersi kaczki pieczone z pigwą foto
4
Porcje kaczki serwować w całości lub pokrojone w plastry ,oczywiście z pigwą.
Krok 4 - Piersi kaczki pieczone z pigwą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 19.11.2014 18:14
@Mniam, szaleję, bo u mnie pigwa jest teraz w ciągłej sprzedaży,to korzystam bo ją lubimy.
Mniam 19.11.2014 17:11
Szalejesz z tą pigwą :) Świetnie przygotowane mięso.
Anna133 19.11.2014 13:28
ja chętnie się na obiad wproszę
Renata9 19.11.2014 13:21
bardzo smaczne jedzonko
AgaS10 19.11.2014 11:59
lubię kaczkę ale takiej jeszcze nie jadłam:)
erym 19.11.2014 11:56
mam slabosc do kaczki, z igwa nie jadlam...
kasia.s 19.11.2014 11:53
Uwielbiam kaczkę pod każdą postacią:)
Wafelek2601 19.11.2014 11:36
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak