Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagine z pigwą

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
pigwa 0,5 szt
fasolka szparagowa 10 dag
daktyle 8 szt
szalotka 1 szt
przyprawy 1 łyżka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 3 szt
anyż 1 kawałek
oliwa 1 łyżeczka

Porada

Podawać z kaszką kuskus lub ryżem.

Przepis i sposób przygotowania na: Tagine z pigwą

Kroki postępowania

1
Na dno taginery wlać oliwę i położyć kostki piersi. Posypać przyprawą.
Krok 1 - Tagine z pigwą foto
2
Następnie szalotkę przekrojoną na ćwiartki, fasolkę i posypać przyprawą marokańska Ras-el-Hanout.
Dodać daktyle i posypać cynamonem, dodać. goździki i anyż. Podlać 1/2 szklanki wody.
Krok 2 - Tagine z pigwą foto
3
Wstawić na 40 minut do zimnego piekarnika i nastawić temperaturę na 180 stopni.

Krok 3 - Tagine z pigwą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.11.2014 18:01
rewelacyjny pomysł
Gabi44 19.11.2014 17:50
Mam taki garnek i akurat pigwę,więc zrobię taką wersję.
Krewa007 19.11.2014 15:10
Danie rewelacyjne - uwielbiam taką kuchnię
Lis 19.11.2014 14:46
Szczerze przyznam, że to moje smaki i aż mi ślinka cieknie:)Przepis rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak