Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z kaszy gryczanej

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kasza gryczana 200 gram
woda 2 szklanki
mleko 1,5 szklanki
jajko 1 sztuka
cukier trzcinowy 1 łyżeczka

Nadzienie

dżem jabłkowy 250 gram

Porada

Naleśniki robimy z kaszy gryczanej niepalonej.

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kaszy gryczanej

Kroki postępowania

1
Kasze gryczaną białą niepaloną zalewamy dwoma szklankami wody i pozostawiamy do następnego dnia.
Krok 1 - Naleśniki z kaszy gryczanej foto
2
Dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą.
Krok 2 - Naleśniki z kaszy gryczanej foto
3
Kaszę zalewamy mlekiem by była cała zakryta i blendujemy. Jak jest już rozdrobniona kasza wbijamy jajko i dodajemy cukier. Całość dokładnie mieszamy. Jak jest za gęste dodajemy trochę mleka.
Krok 3 - Naleśniki z kaszy gryczanej foto
4
Smażymy na patelni z odrobina oleju z obu stron. Podajemy z ulubionym dżemem.
Krok 4 - Naleśniki z kaszy gryczanej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 06.12.2014 20:28
muszą być pyszne,nie jadlam jeszcze z kaszy gryczanej
Wacław 18.11.2014 12:40
ciekawe,nie jadłem takich
jola91 17.11.2014 15:38
Ciekawi mnie ich smak :)
BernadettaP 17.11.2014 11:11
Lubię naleśniki z kaszy gryczanej, ale wolę te z samą wodą. W mojej ocenie są delikatniejsze.
Róża1 16.11.2014 23:19
bardzo zdrowe i na pewno smaczne naleśniki :-) zabieram przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak