Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna pieczeń cielęca

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1,5 kg
ząbki czosnku 5
cynamon Prymat 1/4 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sól i pieprz
sok z cytryny
oliwa
masło
wino białe wytrawne 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna pieczeń cielęca

Posiekany czosnek utrzyj z solę i pieprzem.,połową cynamonu i gałki m..Mięso wygnieć ręką,nożem nakłuj w kilku miejscach, i wypełnij pastą czosnkową.Pozostałe przyprawy utrzyj z sokiem z cytryny i oliwą.I taką pastą natrzyj mięso,owiń w folię i zostaw na noc w lodówce.Następnego dnia włóz do formy i piecz w 240 stopniach kilka minut a potem w 180 s.-ok 1,5 godziny,skrapiaj winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak