Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 500 g
jajko
masło 100 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mąka 4 łyżki
sos koperowy 300 ml
sól i pieprz
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie koperkowym

Cebulę posiekaj i podsmaż na 2 łyżkach masła.Zmiel razem z mięsem i połacz tartą bułką i jajkiem.Dopraw i wyrób gładką masę.Formuj pulpeciki,obtaczaj w mące i obsmaż.Do garnka wlej sos,przełóż do niego pulpety.Duś ok 15 min.Podawaj z ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak