Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle cielęce z borówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 400 g
masło łyżka
borówki 4 łyżki
jabłka 4
sok z cytryny
mąka
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle cielęce z borówkami

Jabłka pokrój na ćwiartki.Podsmaż na maśle.Polędwiczki obierz z błon,pokrój na centymetrowe plastry i rozbij dłonią,oprósz mąką i dopraw.Smaż po 2 min z każdej strony,skop sokiem z cytryny obłóż jabłkami i borówkami smażonymi.Podawaj gorące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak