Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony cielęce z sałatka z jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z mięsa cielęcego z udźca 4 plastry
miód
żubrówka 20 ml
pieprz
jabłka 500 g
cebule 2
słonina 100 g
sok jabłkowy 100 ml
smalec
śmietana 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony cielęce z sałatka z jabłek

Przygotuj marynatę,zubrówke wymieszaj z 2 łyzkami miodu i pieprzem.Skrop medaliony sznyclówki i odstaw na 1 h.Jabłka pokrój na ćwiartki a potem na plasterki.Dus w soku jabłkowym 5 min.Słoninę stop i usmaż na niej cebulę.Potem smaż mięso po 4 min z każdej trony.Do tłuszczu ze smażenia wlej śmietanke 22 %,dodaj duszone jabłka i cebulkę.Zagotuj dopraw.Podawaj z ogórkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak