Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony cielęce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sznycle z mięsa cielęcego z udźca 4 plastry
cebula czerwona
ser żółty 150 g
pomidory 2
kukurydza w puszce
sól i pieprz
ogórek konserwowy Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony cielęce

Mięso rozbij ,oprósz sola i pieprzem i mąką.Usmaż na złoty kolor.Cebulę posiekaj i też usmaż.Ser zetrzyj na tarce.Formę do pieczenia wysmaruj masłem lub olejem.Na dnie ułóż pokrojone pomidory,na nich mięso ,posyp kukurydzą ,cebulką i serem.Zapiecz 15 min w 200 stopniach.Podawaj z ryżem i ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak