Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki miesno - ziemniaczane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane
cebula
ząbek czosnku
mięso mielone drobiowe
Bułka tarta klasyczna Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
olej do smażenia

Porada

Doskonale do sosu pieczarkowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki miesno - ziemniaczane

Ziemiaki( ugotowane w osolonej wodzie)przecisnac przez praske
Na masle podsmazyc cebule z czosnkiem,dodac mieso,doprawic sola i pieprzem,wszystko razem zrumienic,przestudzic .W misce wymieszac ziemniaki z podsmazonym miesem,dodac jajko,odrobine bulki tartej,doprawic.Z masy formowac paluszki ,pinierowac w bulce tartej i smazyc na rumiano.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak