Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Palmiery z nutellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
nutella 7 dkg
jajko 1 szt
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Palmiery z nutellą

Ciasto francuskie rozwijamy. Z jednej strony smarujemy nutellą. Zwijamy z jednej i drugiej strony w rulonik do środka. Zwinięte ciasto dajemy do lodówki na 15 minut, aby lepiej się nam kroiło. Blaszkę smarujemy tłuszczem. Wyciągamy ciasto z lodówki i kroimy ciasteczka ok. 1-1,5 cm. Układamy na wysmarowanej blaszce. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak