Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Turecki kebab w polskim wydaniu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
pomidor 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
sałata lodowa 2 liście
tortilla 4 szt
ser feta 5 dag
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

sos czosnkowy

majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku
sól szczypta

Porada

Bardzo smaczne i łatwe do przygotowania.

Przepis i sposób przygotowania na: Turecki kebab w polskim wydaniu

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, połączyć z pozostałymi składnikami dokładnie wymieszać.
Mięso natrzeć przyprawą, solą i pieprzem, oprószyć papryką i usmażyć na rozgrzanym oleju lub w piekarniku, pokroić w paski. Gotowe tortille posmarować odrobiną sosu czosnkowego, ułożyć po kawałku liścia sałaty, pokrojonego mięsa, pomidora, cebuli i sera. Polać pozostałym sosem i zwinąć w rulon, podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak