Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki jabłkowo- serowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 szt.
mąka 1 szklanka
jajko 1 szt
twaróg 15 dag
mleko 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 szt.
cukier puder 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki jabłkowo- serowe

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce.
Krok 1 - Racuszki jabłkowo- serowe foto
2
Następnie połączyć z twarogiem i jajkiem.
Krok 2 - Racuszki jabłkowo- serowe foto
3
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać mleko, doprawić solą do smaku i dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
Krok 3 - Racuszki jabłkowo- serowe foto
4
Kłaść łyżką na rozgrzany olej formując racuszki, smażyć na złoty kolor. Podawać ze śmietaną i cukrem lub z samum cukrem pudrem zmieszanym z wanilią.
Krok 4 - Racuszki jabłkowo- serowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 10.11.2014 20:03
Takie racuszki to ja chętnie zjem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak