Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek żydowski

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt.
margaryna 1/2 szt.
budyń czekoladowy 2 szt.
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 szt.
dżem 1 słoiczek/dowolny
mleko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mąka 3 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
tłuszcz do formy
wiórki kokosowe do formy
bakalie 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Placek żydowski

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Ucierać margarynę z cukrem i jajkami.
Krok 1 - Placek żydowski foto
2
Następnie wsypać budynie, przyprawy do piernika, dodać dżem i cały czas ucierając.
Krok 2 - Placek żydowski foto
3
Wsypać mąkę i sodę rozrobioną w mleku.
Krok 3 - Placek żydowski foto
4
Na końcu wsypać bakalie.
Krok 4 - Placek żydowski foto
5
Przelać masę do przygotowanej formy.
Krok 5 - Placek żydowski foto
6
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Krok 6 - Placek żydowski foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 08.11.2014 17:44
bardzo fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak