Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonych warzyw

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
cebula czerwona 1 szt
papryka 1 szt
pomidor 1 szt
ser feta 1 opakowanie
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat 1 opakowanie
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonych warzyw

Kroki postępowania

1
Cebulę, cukinię i paprykę oczyścić i pokroić na kawałki. Włożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 1 - Sałatka z pieczonych warzyw foto
2
Zrobić sos według przepisu na opakowaniu.
Krok 2 - Sałatka z pieczonych warzyw foto
3
Polać sosem sałatkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - Sałatka z pieczonych warzyw foto
4
Dodać pokrojony w grubą kostkę ser feta oraz pomidory.
Smacznego :)
Krok 4 - Sałatka z pieczonych warzyw foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.11.2014 09:19
Apetyczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak